Hoppa till innehåll →

Nya regler klubbade på årsmötet i Värnamo Sportfiskeklubb

Klubben har fått önskemål från flera av de fiskare som gästar vår sjö Kalvsjön om att få använda flytring i sjön. Vid årsmötet 2024 röstades detta igenom och från kortfiskepremiären kommer man således att som kortfiskare få fiska från flytring mot en extra avgift utöver fiskekortet. Denna avgift har satts till 220 kronor per dag. Tillståndet gäller inte gummibåt eller kajak, vilka är förbjudna att använda.

Ett andra önskemål från många gäster har varit att göra sjön exklusiv för flugfiskare. Även detta röstades igenom vid årsmötet och resultatet blev att endast barn och ungdomar upp till 16 års ålder är tillåtna att använda spinnfiskeutrustning. Övriga fiskare får enbart använda flugspö. Detta gäller både medlemmar i klubben och fiskekortsgäster. Ungdomar under 16 år fiskar som tidigare på målsmans fiskekortskvot eller på eget fiskekort med egen kvot. Beslutet om att bara erbjuda flugfiske i sjön baseras på ett stort önskemål från kortköpare och för att stävja ett ganska utbrett tjuvfiske med otillåtna metoder.

De nya reglerna gäller för kortfiskare från och med kortfiskepremiären den 15 maj 2024, medan det för klubbens medlemmar gäller från årsmötets beslut.

Värnamo Sportfiskeklubb önskar alla sportfiskare välkomna till fiskesäsongen 2024.

Ordförande i Värnamo Sportfiskeklubb /
Mikael Persson Korpihalme

Publicerat i Kalvsjöbloggen